"הזירה" – במה אקדמית דיגיטלית של אוניברסיטת תל אביב לדיון בנושאים אקטואליים

הקולות הכי מעניינים בקמפוס שלנו מדברים על הנושאים שמעסיקים את כולנו, עם דגש על התהפוכות שעוברת החברה שלנו מאז ה-7.10

זוהי תקופה סוערת במיוחד לחברה בישראל: בשנתיים האחרונות נאלצנו להתמודד עם מהפכה חוקתית ומלחמה שמתמשכת מאז ה-7.10. מרגע שפרצה מלחמת "חרבות ברזל" מיטב בנינו ובנותינו התגייסו מיד ומאז נלחמים על המולדת. הנטל על משרתי ומשרתות המילואים מעולם לא היה כה משמעותי, אינספור יוזמות אזרחיות קמו באופן ספונטני וכל זאת בזמן שאזרחים ואזרחיות, נשים, גברים וגם ילדים, נחטפו לעזה על ידי החמאס ומוחזקים שם חודשים ארוכים.

אקטואליה מכל תחומי הידע

הנושאים האלו מעסיקים באופן טבעי כל אחד ואחת מאתנו. המטרה שלנו בפרויקט "הזירה" הוא להנגיש תוכן שנוצר על ידי חוקרי חוקרות האוניברסיטה, מכל תחומי הידע, אשר יש ביכולתם לשפוך אור, מנקודות מבט שונות, על משמעותם של האירועים הדרמטיים שאנו חווים, הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. הם מנסים לתת תשובות לשאלות שלא חשבנו שנשאל, כמו למשל: האם מפונים צריכים לשלם שכר דירה? מה אפשר לעשות כדי לטפח את החוסן הנפשי? איך אפשר להגן על עצמנו באתרי האינטרנט בימים כה סוערים באמצעות סיסמאות נכונות? למה בעלי חיים הופכים למשמעותיים יותר בחיינו דווקא בתקופה קשה כזו? ומהו בעצם המרכיב הסודי שהופך את הסבתות הקיבוצניקיות לכאלו גיבורות?

תוכלו למצוא כאן:

• סרטונים קצרים בהם מככבים חוקרים וחוקרות מדיסציפלינות שונות שרותמים את הידע האקדמי שלהם כדי לעשות לכולנו סדר בנושאים מורכבים
  • פודקאסט שמנסה להאיר רגעים ואימג'ים ויראליים מתקופת הלחימה באור חדש ולנתח רגעים אלו מתוך תחומי מחקר מגוונים
  • מאמרי דעה של הסגל האקדמי של אוניברסיטת תל אביב, שמאירים בזוויות חדשות איך כל תחומי חיינו מושפעים ממה שקורה כעת בישראל ובעולם

הכותבים וכותבות כאן מחויבים לחברה בישראל ומחפשים אפיקים שבהם יוכלו לתרום את חלקם לשמירה על הערכים שביסוד קיומנו כחברה וכמדינה.